27 Ocak 2012 Cuma

Juliet’e Mektuplar




Bir filmin peşinden Cortona’ya demiştik daha önce… Şimdi de Verona'ya gidiyoruz.

İtalya hele Toscana yaz yaz bitmez. Ben böylesine güzel, böylesine doğal, sıcak, lavanta kokulu bir diyar görmedim gezmedim. Bir anne olarak söylemek isterim ki; çocuklu seyahatlere çok uygun bir destinasyon. Araba kiralamak kolay, zaten böylesine doğal güzellikleri çocuklarımıza mutlaka göstermeliyiz. Yiyecekler ise çeşit çeşit ve doğal. Yiyecek konusunda hç bir sıkıntı yaşamazsınız garanti verebilirim.

Ben sıklıkla Toscana’da geçen filmleri yüzümde filmin sonuna kadar süren bir gülümseme ile izler, sonra da en yakın fırsatta filmlerin çekildiği yerlere kuş olur uçarım. İşte yine aynı gülümseme ile izlediğim ve büyük keyif aldığım bir filmi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Juliet’e Mektuplar

Filmin konusu; Genç haber dedektifi Sophie, yeni bir restaurant açmak üzere olan nişanlısı Victor ile ön bir balayı için İtalya’ya, Verona’ya tatile gider. Ancak Victor, yemekler konusunda hırslıdır ve Sophie’ye pek zaman ayırmaz. Sophie de kendini, bu güzel şehri keşfe adar ve kısa bir süre sonra da kendine ilginç bir uğraş edinir. Romeo ve Juliet’in evinde, duvarlarda her bir noktada, ziyaret eden insanların sevgilileri ya da âşık olduğu insanlarla isimleri yazılıdır. İnsanlar sevgililerine mektuplar yazar ve cevaplarını almak için de buralara yapıştırırlar. Sophie bu duvardaki mektupları incelerken bir taşın arkasında çooook uzun yıllar önce yazılmış bir mektup bulur ve mektubun yazan bayan ile iletişime geçer,  film aynı zamanda bu mektuplara cevap yazan ve kendilerini  “Juliet’in sekreterleri” olarak tanıtan ilginç bir gruptan da bahseder. Sonrasını anlatmayayım bu büyüleyici filmi izleyin ve siz karar verin.

Sevgiyle kalın…

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı