28 Şubat 2012 Salı

Da Vinci Learning

25 Şubat 2012 Cumartesi günü Anne blogerlar olarak Da Vinci Learning Türkiye etkinliğine davetli idik. Okulda Fen Deneyleri haftası olması sebebi ile zaten evimizde bir haftadır çeşitli deney araştırmaları yaparken böylesine güzel bir davet alınca Ege ile çıktık yola. Astoria Alışveriş Merkezi Play Barn’da gerçekleşen etkinlik sırasında biz annelerin de ilgi ile izlediği deneyleri yakından görme çocuklarımızla birlikte bu deneysel tecrübeyi yaşama imkanı bulduk. Hürriyet gazetesi yazarlarından Nuran Çakmakçı’nın da konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Da Vinci Learning Türkiye yetkilisi Banu Canözkan’da bizleri verdiği bilgiler ile aydınlattı.

Televizyon konusu eminim her evde çözülmesi gerekli bir problem olarak ele alınıyor. Hepimiz yaşı büyüyen ve çevresel farkındalığı artan, okulda arkadaşları ile dış dünyayı paylaşmaya başlayan çocuklarımıza daha az televizyon izlettirebilmenin ya da izliyorsa da bilgi ve becerisini geliştirici programlara odaklanmasının yollarını arıyoruz.

Böyle bir zamanda Da Vinci Lerning ile tanışmamız bizler için çok faydalı oldu. İçimizde kanalı
izleyen arkadaşlarımız da vardı. Ben internet ortamında kanalı görmüş fakat bizim evimizde yer alan platformda yayınlanmadığı için sadece web sitesindeki görüntüleri izleyebilmiştim. Yapılan açıklamaya göre sanırım yakın bir zamanda diğer platformlar üzerinden de yayın izlenebiliyor olacak. Marvi Hammer bizim cd lerini alarak izlediğimiz ve çok küçük yaşlardan bu yana Ege ile birlikte zevkle takip ettiğimiz bir seri. Da Vinci Learning yayın akışında Marvi Hammer olduğunu görünce çok mutlu oldum. Çocukların ilgisini dağıtmadan bilgiye yönlendiren, konsantrasyon süresini bilinçli bir şekilde kullanan, eğlendirerek öğreten, hem belgesel doyuruculuğunda hem kahramanlar aracılığı ile mesaj vererek eğlence adımını da atlamayan bu profesyonel oluşumu tebrik ediyor ve bir anne, bir eğitmen ve danışman olarak destekliyorum.

Da Vinci Learning, dijital platformda ağırlıklı olarak eğitsel nitelikli ve belgesel içerikli programlar yayınlayan bir televizyon kanalı. 2007 yılında kurulan DVL, Türkiye, Polonya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Makedonya ve Slovenya’da yayınlanıyor. Kanalın merkezi Berlin'de ve Türkiye'de D-Smart platformu üzerinden izlenebiliyor.

Kanaldaki kuşaklar ;
Natural Sciences ; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji
Earth Sciences : Jeoloji, Jeografi, Çevre, Evren
Human Sciences ; Sağlık, Beslenme, Vücut, Zihin
Technical Sciences ; Mimarlık, Mühendislik, Bilgisayar ,Nano Dünyası
Visionary Sciences ; Kültür, Fikir, Önemli Kişiler, Gelecek Vizyonları

Da Vinci Learning kanalı kendini şöyle anlatıyor ;

Bilgiyle Doğan Avantaj
"Güneşin batarken ve toz arkasında neden kızıllaştığını, beynimizin uyurken neden rüya ürettiğini veya Einstein teorisinin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Hepimiz dünyanın nasıl işlediğini anlamayı arzulamış ve geleceğin neler getireceğini kendimize sormuşuzdur. Bu bizlere bilginin hayatta kalabilme anlamına geldiği günlerin bir mirası. Bugünlerde de bilgi özel ve iş hayatımızda bir anahtar rol oynar. Dünyayı ve geleceği şekillendirenler dün gibi bugün de, bilgiye sahip olanlardır. Sir Francis Bacon 1597’de, “Bilgi Güçtür” dediğinde bunu çok iyi kavramıştı.
Mutluluk, özgüven ve hoşgörü bilgiyle el eledir. Hayat boyu eğitim çocukluk, gençlik ve erginlik çağında olsun başarılı ve doyumlu bir hayatın temel gereksinimidir. Eğitim artık okul sınıfları ile ve üniversitelerle sınırlı kalmayıp, televizyon kumandası kadar yakınınızda.”

D-Smart 72. Kanal’dan yayın hayatına devam eden Da Vinci Learning’de çocuklar Sevimli Fare “Marvi Hammer” ile dünyayı keşfediyor, “Arka Bahçe Bilimi” ile hayat ve evrenle ilgili sırları ve sadece evdeki araç ve gereçleri kullanarak yapabileceği deneyleri öğreniyor, “Neden ve Nasıl” ile doğanın harikalarını keşfediyor, “Zaman Yolcuları” ile tarihi olayların günümüzü nasıl etkilediğini ve tarihin günümüze nasıl ilham verdiğini öğreniyorlar.

Daha detaylı bilgi için ;

Da Vinci Learning Türkiye

Haydi hep birlikte çocuklarımız ve kendimiz için daha bilinçli, zamanı daha kaliteli kullanan vizyoner aileler olalım. Araştıralım, öğrenelim. En önemlisi deney yapmak isteyen çocuklarımızı destekleyelim. Onlarla birlikte aktiviteler yapalım, bu heyecanlı deneyimleri bizlerle birlikte yaşamalarını sağlayalım. Unutmayalım ki çocukluktan itibaren anne ve baba ile paylaşımı çok olan çocuk, ergenlikte de kendini yalnızlıktan o kadar uzak tutar.

Sevgiyle ve bilimle kalın…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Touche. Sound arguments. Keep up the good effort.

Stop by my web page; anti cellulite treatment

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı