21 Şubat 2012 Salı

Işığın için teşekkürler Yeşim Mutlu

Bazı insanlar vardır, görmeden seversiniz. Başarmışlığın, hayatına pek çok başarı sığdırmanın, hazmetmiş olmanın ve her şeyden önce iyi yürekliliğin yarattığı güzellik yüzüne, sözüne yansımıştır. Kavgası yoktur kimseyle, yarışmaz çünkü öyle güzel şeyler yapmıştır ki hayatında yarışa gerek duymaz.
Ben tweeter da tanıştım, sonra karşılaştım şimdi sanki uzun yıllardır tanıyor gibi hissediyorum. Sevgi dolu, enerji dolu, hayat dolu bir dost YEŞİM MUTLU

Bundan sonra sizlerle benim için çok özel insanları da paylaşacağım çünkü dediğim gibi onlar çok özel ve sizlerde bu değerli dostlarımı tanıyın istiyorum. Hep savunduğum bir söz vardır, “Bir mum başka bir mumu yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez”


İşte Yeşim’de böyle bir düşünceyi kendisine felsefe edinmiş, ışığıyla pek çok mum yakıyor ve daha çok yerin aydınlanmasına katkı sağlıyor.

Beni ilk bloggerlar toplantısına davet ettiğinde çok mutlu olmuştum, sonra konuşup, paylaşınca hayatta pek çok ortak yönümüz olduğunu fark ettik. Aynı jenerasyonun insanlarıyız, anneyiz, uzun yıllara dayanan iş tecrübelerimiz var,çok okuyor çok araştırıyoruz, kütüphane en sevdiğimiz mekanlardan…



Yeşim Mutlu; bir anne, 3 kızına en iyi şekilde annelik yapan, dolu dolu, üreten, seven, paylaşan, öğreten, yol açan bir anne. Sevgi dolu bir eş.

Yeşim Mutlu; bir doğum fotoğrafçısı, ben onun karelerine hayranım, her paylaştığı kareyi merakla bekliyor, her bakışımda bir kez daha hayran oluyor ve duygulanıyorum. Anneleri en doğal, en duygusal anları ile, bebekleri hayata ilk bakışları, ilk nefesleri, ilk hıçkırıkları ile fotoğraflıyor.


Yeşim Mutlu; bir blogger, içinden geldiği gibi yazıyor, kendi duygu ve düşüncelerini paylaşıyor, kendi faydasına inanmadığı hiçbir konuya değinmiyor. Onu okumayı seviyorum, çünkü günceli takip ediyor, zihnimde iz bırakmayacak hiçbir kelimeyi kaleme öylesine almıyor.


Yeşim Mutlu; Anneblogger & Babablogger toplantılarının koordinatörü ve toplantılarımızda çok özel sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor, bizleri bu projelere katıyor, farkındalık yaratıyor. Son Şubat 2012 toplantımızda artık hepiniz biliyorsunuz hep beraber “Van İçin Örüyoruz”
dedik ve örgülerimizi Van’a gönderdik.

9 Mart 2012 toplantımızın  teması Yeşim Mutlu’ nun emeği ve değerli fikri ile belirlendi. Bu kez konumuz “Kanser”. Toplantımıza Kansersiz Yaşam Derneği kurucusu Dida Kaymaz bizimle birlikte olacak, hep birlikte paylaşacağız ve neler yapabileceğimizi konuşacağız. Ayrıca Dida Kaymaz  ”50 kadına , 50 mamografi” verelim diyerek çok önemli bir katkı sağladı. Beni büyüten çok sevgili babaannemi çok vakitsiz bir şekilde lenf kanserinden kaybettim, bu nedenle kanserin anlamını biliyorum.
                                                                                                                       
Bu fırsat, bu farkındalık ve özveri için çok teşekkürler
“Kansersiz Yaşam Derneği” ve Dida Kaymaz


Bence blogger olmak, anne olmak, insan olmak, bir amacı temsil etmek ve yarınlara hediye edilecek anılar, eserler, projeler bırakmak bu olmalı. Bir mum ışığı ile başka mumları yakmalı, rüzgara yol verip başka mumlar sönsün dememeli.

Işığın için teşekkürler YEŞİM MUTLU


4 yorum:

Banu'nun Dünyası dedi ki...

ben niye Yeşimi sevdiğimi daha iyi anladım şimdi

Bebek Yapım Bakım Onarım dedi ki...

Yes'm ben de kisisel olarak tanimadigim halde uzaktan sevdigim bir insan. cok guzel yazmissiniz...

Eren

http://fertiliterehberi.blogspot.com/

puya dedi ki...

selam:) sızı tanımak adına okuycam ısıgınız bol olsun:)

Uydurukçu dedi ki...

benim de iyi ki var dediğim insanlardan biri Yeşim, bu yazı vesilesiyle daha çok insanın hayatına dokunur.

İyi ki yazmışsın Hanzade!

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı